Продължете към съдържанието

Често Задавани Въпроси за КОЛИ ВТОРА РЪКА

В тази страница сме поместили едни от най-често задаваните въпроси за КОЛИ ВТОРА РЪКА. Казано накратко можете да намерите полезна информация за това как се прави Покупко – Продажба на кола втора ръка? Какво е нов внос? Регистрация на кола втора ръка и още други полезни теми. Вижте нашите полезни съвети свързани с ЧЗВ за коли втора ръка.

Както при всеки друг тип автомобил има основни неща, за които трябва да помислим. Едно от основните при автомобилите втора ръка е какъв е прозихода на автомобила? В зависимост от страната, в която колата е карана от началото на нейното производство може да се натъкнете на различни малки и големи проблеми.

Нашият съвет е автомобилите да бъдат щателно преглеждани за ръжда, течове на различни места – по двигателя и скоростите. Както и следи от удъри. Нашите оферти за налични автомобили на склад са миниали 360 градусова проверка и всички дефекти ще Ви бъдат разяснени по време на оглед.

Основни предимства – ниска остатъчна стойност спрямо цена на нов автомобил.

Недостатъци – повечето коли втора ръка са без фабрична гаранция и всички текущи и бъдещи ремонти са за сметка на собственика.

И в двата случая автомобилите следва да образуват разход още преди да станат ваша собственост. При автомобили с Регистрация продажбата става пред НОТАРИУС. В зависимост от населеното място таксите и данък придобиване варират. Ако автомобилът е НОВ ВНОС, то тогава се дължат такси по регистрация. 

При автомобили до 10000лв приблизителните разходи за регистрация на НОВ ВНОС или Прехвърляне при НОТАРИУС е около 450лв

Така реално може да се каже, че разлика няма. Единственото преимущество на Регистрираната кола е, че вече имате платени ГО, Преглед , вероятно КАСКО и Винетка. От друга страна един регистиран автомобил в България и каран поне 1 година и най-малкото е бил обслужен (масло, филтри, ремъци, спирачки, гуми).

Много от автомобилите разполагат с така наречената Дигитална Сервизна Книжка. Това на практика Ви дава възможност във всяко едно дилърство на марката да проверите как, кога и какво е правено преди Вас за този автомобил. Автомобили с пълна сервизна история от дата на производство са изключително ценени от всички наши клиенти. Това е един вид гаранция за качествата на автомобила.

Възможно е продажната цена на автомобил със сервизна история да е с до 20% по висока от аналогичен автомобил, но без доказан произход. Сами разбирате, че гледана кола и обслужвана с оригинални части има доста по-висока стойност и остатъчен ресурс.

Като автомобилни специалисти с дългогодишен опит, ние имаме грижата да проверим всеки един автомобил преди да го пуснем за продажба за така наречените СКРИТИ ДЕФЕКТИ. Щом сте решили да си купите конкретна кола (марка – модел – тип двигател) то вероятно вече сте запознати в детайли с всички подробности. По същата причина преди да обявим автомобил за продажба ние проверяваме за често срещани дефекти на модела.

За всеки! Това е задължително условие, за да Ви продадем колата. Ние искаме и държим да тествате преди плащане. Само така ще сме сигурни, че това което сте избрали е подходящо за Вас. 

TEST DRIVE се извършва с наш служител и при спазване на разпоредбите на ЗДВП. Преди да Ви бъде предоставен автомобил за TEST DRIVE следва да предоставите валидно свидетелство за управление от съответната категория. 

Моля, имайте предвид, че екипът на КОЛИ ВТОРА РЪКА® може да откаже да ви предостави автомобила за лично управление при съмнение от негова страна за злонамереност или неопитен водач. Тогава TEST DRIVE се провежда от наш служител, а вие се возите като пасажер.

Вече сте харесали наш автомобил, направили сте и пробен TEST DRIVE. Време е да прегледаме технически автомобила преди да сключим сделка. При желание на Клиента можем да предоставим избраната кола в Доверен сервиз на марката. Ако желаете да се възползвате от това право следва да се запази час удобен за двете страни и ние ще имаме ангажимента да предвижим автомобила до избрания от ВАС сервиз. 

Моля, имайте  предвид, че всички разходи генерирани по превоз (от репатрак), цената на Сервизната проверка са за сметка на Купувача. С цел да ограничим риска от повреди по време на огледа, автомобилите могат да се предоставят на СЕРВИЗ само одобрен от Производителя. Не предоставяме възможност за компютърна диагностика от нелицензирани софтуери, гаражни майстори и други подобни.

В следващата секция ще намерите нужната информация как да намерите Доверен сервиз и неговите контакти.

За да можем да Ви продадем избраната от вас кола втора ръка, трябва да имате:

Валиден документ за самоличност и да попълните документи във връзка с “ ИЗИСКВАНИЯ И ОСОБЕНОСТИ, СВЪРЗАНИ С ПРОЦЕСА НА ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ И ФИНАНСИРАНЕТО НА ТЕРОРИЗЪМ ПО ЗМИП, ППЗМИП И ЗМФТ“

Плащане в брой може да се извърши за автомобили с размер над 5 000 евро или равностойността  в лева или друга валута независимо дали сделката се извършва с една операция или с няколко свързани операции, когато плащането е в брой.

За всички останали сделки сумата следва да се преведе по банков път.

За автомобили от така наречената категория НОВ ВНОС, следва да се предвижат до служба Пътна Полиция за първоначална регистрация. За целта можем да предложим транспорт от наш партньор или да извадим транзитни номера за временно предвижване.

За улеснение на тези процедури сме изградили дългогодишно парньорство с обслужващ екип специалисти в регистриране на автомобили и превози. Ако желате можем да Ви дадем препоръка и цена на услугата за избран автомобил.

Всички допълнителни услуги следва да се заплатят директно от КУПУВАЧА на нашите партньори. Таксите по регистрация дължим към служба Пътна полиция и те са за сметка на КУПУВАЧА.

Ако желаете да научите повече за нужните документи и размера на таксите, може да прочетете тук.

Когато един автомобил е с регистрация на територията на България, неговата продажба следва да се извърши пред Нотариус. За да можем да организираме безпроблемно този процес за Вас и да не чакате, следва да се подготвят предварително всички необходими документи за прехвърляне.

След като вече сте закупили избран от нас автомобил можем да продължим нашите взаимоотношения като Ви предоставим доверен сервиз на АВТОКЪЩА КОЛИ ВТОРА РЪКА®, където ще се грижат добросъвестно за техническото състояние. Това разбира се на преференциални цени за Вас.

Всяка наша кола може да бъде Лизингова в зависимост от условията на КУПУВАЧА. Ние работим с различни лицензирани Банкови институции. Моля, имайте предвид, че банките трябва да одобрят Вас персонално като Купувач. За целта ще е необходимо да предоставите в техен клон нужните документи и при одобрение да подпишете договор с тях. В този тип сделки ние ставаме доставчик на избрания от Вас лизинг. 

ЧЗВ за коли втора ръка

И все пак

Ако не сте намерили отговор на ЧЗВ за коли втора ръка в нашата секция, може да се свържете с нас. Нашия екип с радост ще Ви консултира по телефона или имейл.

ПОЗВЪНЕТЕ