Продължете към съдържанието
5/5 - (1 vote)

Фабрична гаранция, Удължена гаранция и застраховка за ремонти при употребявани автомобили

Фабрична гаранция, Удължена гаранция и застраховка за ремонти при употребявани автомобили

В тази статия ще обърнем внимание за приликите и разликите между различните видове гаранции предлагани от производителите. Често може да попаднете на обяви, както и в нашата автокъща за Коли втора ръка, където да срещнете едно от трите наименования, а именно Фабрична гаранция, Удължена гаранция и Застраховка за ремонти при употребявани автомобили.

ФАБРИЧНА ГАРАНЦИЯ - СТАНДАРТ И ПОКРИТИЕ

Тази гаранция идва директно от завода производител. Най-често в България и Европа тя е 2 години или 100 000км. Също така може да намерите и автомобили с фабрична гаранция от 5 години или повече, както и на определени компоненти (например Електрическите коли имат до 10 години фабрична гаранция на задвижване и батерия). Много е важно да знаете, че гаранцията Ви отпада ако:
1. Пропуснете периодично обслужване или преглед;
2. Просрочите пробег или период на обслужване ( за различните марки допустимо е не повече от 1000км или 1 месец);

Не си мислете, че фабричната гаранция покрива ВСИЧКО! Това изобщо не е така, вижте таблицата по-долу и ще разберете какво имаме предвид.

УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ - КОГА ВЛИЗА В СИЛА И КАКВО ПОКРИВА

Повечето автомобили се предлагат освен с гаранция на производителя и с допълнителна Удължена гаранция. Тя стартира веднага след като Фабричната гаранция е изтекла на база Пробег или Период от време. Разликите между двете е, че част от покритието на Фабричната гаранция отпада. Удължената гаранция може да се добави към фабричната само при покупка на нов автомобил. 

В много редки случаи това е възможно и при продажба на употребявана кола. Тогава трябва да се обърнете към официалния вносител за България и да проверите дали вашата кола отговоря на условията за сертифициране.

Много е важно да знаете, че гаранцията Ви отпада ако:
1. Пропуснете периодично обслужване или преглед;
2. Просрочите пробег или период на обслужване ( за различните марки допустимо е не повече от 1000км или 1 месец);

 В таблица по-долу ще намерите сравение межу най-често срещаните покрития, които са взети от различни производители.

ЗАСТРАХОВКА ЗА РЕМОНТИ - ТОВА ГАРАНЦИЯ ЛИ Е ИЗОБЩО?

Това е един страхотен продукт за спестяване на последващи главоболия от страна на Продавач и Купувач. Нашата автокъща също предлага автомобили с тази т. нар. ЗАСТРАХОВКА ЗА РЕМОНТ.  Когато внесем автомобил от Европа, той често е продаден само с фабрична гаранция. Така на практика не можем да Ви гарантираме евентуални проблеми по време на неговата експлоатация. Както вече споменахме в горния абзац, няколко марки на територията на България предлагат възможността да сертифицират автомобил и да пуснат Удължена гаранция.

 За останалите сме предвидили Застраховка за ремонт. Тя може да се замени и с името Удължена гаранция, макар да не е точно такава. Една от основните разлики е, че тя се сключва в деня на продажба и е само и единствено за определен период от време. Не може да се удължава както Удължената гаранция. Научете повече от таблицата по-долу.

ФАБРИЧНА ГАРАНЦИЯ

УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ

ЗАСТРАХОВКА ЗА РЕМОНТИ

В нашата секция НАЛИЧНИ КОЛИ може да видите всички наши актуални оферти. Автомобилите в продажба при нас могат да бъдат закупени и с трите вида налична гаранция. Важно е да споменем, че кола с налична Фабрична или Удължена гаранция се продава само с нея. Ако желаете да закупите допълнително и пакет Застраховка за Ремонт, това трябва да стане преди самата сделка.

Ако колата вече е с изтекла Фабрична или Удължена гаранция и не е възможно да се удължи, то тогава нашият екип ще стартира ЗАСТРАХОВКА ЗА РЕМОНТИ в деня на продажбата, който ще бъде включен в цената на колата. За повече информация се свържете с нас.

ПОЗВЪНЕТЕ